About Hebbar’s Kitchen

11205082_10207360471306915_8418643742050603816_nHi There! My name is Archana, currently living in Melbourne, Australia with my husband Sudarshan Hebbar.

Hebbar’s Kitchen is all about Udupi Cuisine (world-renowned cuisine of South India) and its adaptation to other Indian Cuisine. Udupi cuisine forms an important part of the Cuisine of Karnataka and takes its name from Udupi.

By tradition I’m from a small district of Udupi, known to many as the ‘vegetarian hub of Karnataka’ is a rustic town nestled away in the southern part of the state. It’s home to a small population, many old and charming temples, and a sizable spread of mind-blowing food. I grew up as a vegetarian and continue to be one. I started to blog, not because I wanted to, but due to a lot of insistence from my husband, Sudarshan. He encouraged me so much and this blog was created. I decided to write listing vegetarian recipes from this tradition. Of course, like my memories are not just limited to this place, my recipes are not too!

I remember my Mom as a magician in the kitchen and my biggest inspiration, I loved watching my Mom prepare delicious and fulfilling meals with ease. Though cooking had always been a hobby, I only began to take it seriously after getting married and moved to Australia. Now I can happily eat an authentic Udupi cuisines without much hassle.

Google can throw up any recipes you desire, but I will share some of my favorites, especially the ones that are husband approved! Which is pretty much all of them. I’m open for recipe suggestions as well so feel free to send me a message with something to try! Just click on my profile to send me a message.

Follow me on facebook: https://www.facebook.com/HebbarsKitchen

Email me at: hebbars.kitchen@gmail.com 

10 thoughts on “About Hebbar’s Kitchen

  1. Dear Archana ,
    I am Deleesha (MITE MBA). I have seen you in college . You always had a smile on your face..And now your recipes are giving same good feeling ..they look absolutely yummy 🙂

    All the best for your new venture.. i will surely try them and let you know..god bless ..

    Regards,
    Deleesha

    Liked by 1 person

  2. ನಮಸ್ಕಾರ

    ನಾನು ಭಾರತಿ. ನಾವು ಕೂಡಾ ಉಡುಪಿಯವರೇ. ಇಲ್ಲಿಗೆ ಬಂದು ಇಪ್ಪತ್ತು ವರ್ಷ ಆಗುತ್ತಾ ಬಂತು. ನಿಮ್ಮ ಬ್ಲಾಗ್ ನೋಡಿ ಸಂತೋಷ ಆಯ್ತು. ಪತ್ರೊಡೆ ರೆಸಿಪಿ ಎಲ್ಲ ಸೇರಿಸಿ. ಎಲ್ಲರಿಗೂ ಇಷ್ಟ ಆಗುತ್ತದೆ. ಮತ್ತೆ ಬಜ್ಜಿ ಅಂಬಡೆ (ಗೊಜ್ಜಂಬಡೆ), ಮೆಣಸ್ಕಾಯ್, ಗುಜ್ಜೆ ಪಲ್ಯ, ಅರಿಶಿನದ ಎಲೆ ಕಡುಬು, ಹಲಸಿನ ಹಣ್ಣಿನ ಕಡುಬು ಹೀಗೆ ತುಂಬಾ ನಮ್ಮ ಊರಿನ ರೆಸಿಪಿ ಹಾಕಿ. ಇಲ್ಲಿ (ಸಿಡ್ನಿ) ಯಲ್ಲಿ ಎಲ್ಲರೂ ಇಷ್ಟ ಪಡುತ್ತಾರೆ. ನಮ್ಮ ಫೋನ್ ನಂಬರ್-೯೮೨೫೯೨೩೬. ಇಲ್ಲಿಯೂ ನಮ್ಮ ಊರಿನವರು ತುಂಬಾ ಜನ ಇದ್ದಾರೆ. ಪ್ರಸಾದ್ ಹೆಬ್ಬಾರ್ ಮತ್ತು ವಿದ್ಯ ಅಂತ ಇದ್ದಾರೆ. ನಿಮಗೆ ಗೊತ್ತಿರಬಹುದು.

    Liked by 1 person

    1. ನಮಸ್ಕಾರ
      ತುಂಬಾ ಧನ್ಯವಾದಗಳು..ಕುಶಿ ಆಯ್ತು ನಿಮ್ಮ ಅಭಿಪ್ರಾಯ ದಿಂದ. ನನ್ನ ಗಂಡ ಮೊದಲು ಸಿಡ್ನಿ ನಲ್ಲೆ ಇದ್ದದು, ಈಗ ನಾವು ಮೆಲ್ಬೋರ್ನ್ ನಲ್ಲಿ ಇದ್ದೇವೆ.
      ಪತ್ರೊಡೆ, ಬಜ್ಜಿ ಅಂಬಡೆ (ಗೊಜ್ಜಂಬಡೆ), ಮೆಣಸ್ಕಾಯ್, ಗುಜ್ಜೆ ಪಲ್ಯ, ಅರಿಶಿನದ ಎಲೆ ಕಡುಬು, ಹಲಸಿನ ಹಣ್ಣಿನ ಕಡುಬು ರೆಸಿಪೆಸ್ ಕೂಡ ಹಾಕ್ತೇನೆ ಸಧ್ಯದಲ್ಲಿ..

      Like

  3. ನಮಸ್ಕಾರ ಅರ್ಚನ

    ಸಿಡ್ನಿಗೆ ಬಂದರೆ ನಮ್ಮ ಮನೆಗೆ ಖಂಡಿತ ಬನ್ನಿ. ಫೋನ್ ನಂಬರ್ ಕೊಟ್ಟಿದ್ದೇನೆ ಅಲ್ವಾ? ನನ್ನ ತಮ್ಮನದ್ದು ಹೋಟೆಲ್ ಉಡುಪಿಯಲ್ಲಿ ಉಂಟು.

    Liked by 1 person

    1. ನಮಸ್ಕಾರ ಭಾರತೀ,
      ನಾವು ಸಿಡ್ನಿಗೆ ಜೂನ್ ನಲ್ಲಿ ಬಂದಿದ್ವಿ… ಲಾಂಗ್ ವೀಕೆಂಡ್ಗೆ.. ಸಿಡ್ನಿ ತುಂಬಾ ಚಂದ ಇದೆ.. ಊರಿನ ಹವಾಮಾನ ಹಾಗೆ , ವೊಳ್ಳೆ ಬಿಸಿಲು ಇತ್ತು. ಉಡುಪಿಯಲ್ಲಿ ಯಾವ ಹೋಟೆಲ್ ಇದೆ ನಿಮದು ?? ನಾವು ಈ ನವೆಂಬರ್ ಗೆ ಉಡುಪಿಗೆ ಹೋಗ್ತಾ ಇದ್ದೇವೆ.. ಕಂಡಿತ ಹೋಗ್ತೇವೆ ನಿಮ್ಮ ಹೋಟೆಲ್ಗೆ. 🙂

      Like

  4. ನಮಸ್ಕಾರ ಅರ್ಚನ

    ಉಡುಪಿಯಲ್ಲಿ ವೆಂಕಟರಮಣ ದೇವಸ್ಥಾನ ಗೊತ್ತುಂಟಾ ? ಅದೇ ರಸ್ತೆಯಲ್ಲಿ “ರಾಮಭವನ” ಅಂತ ಇದೆ. ಅದು ನನ್ನ ತಮ್ಮನ ಹೋಟೆಲ್. ನಾನು ಸಹಾ ನನ್ನ ತಮ್ಮನ ಹತ್ತಿರ ನಿಮ್ಮ ಹೆಸರು ಹೇಳಿ ಇಡುತ್ತೇನೆ. ಖಂಡಿತಾ ಹೋಗಿ ಬನ್ನಿ. ಅಲ್ಲೇ ಹತ್ತಿರದಲ್ಲಿ ಈಗ ಹೊಸದಾಗಿ ‘ಚಾಟ್ ಹೌಸ್’ ಅಂತ ಮಾಡಿದ್ದಾನೆ. ಗೀತಾಂಜಲಿ ಟಾಕೀಸ್ ಹತ್ತಿರ ‘ರಾಮಕೃಷ್ಣ ಲಾಡ್ಜ್’’ ಅಂತ ಅದನ್ನು ಸಹ ಪಾರ್ಟ್ನರ್ ಶಿಪ್ ತೆಗೆದುಕೊಂಡು ನಡೆಸುತ್ತಾನೆ. ನೀವು ರಾಮ ಭವನಕ್ಕೆ ಹೋಗಿ ಅಲ್ಲಿ ಅಜಿತ ಯಾರು ಅಂತ ಕೇಳಿದರೆ ಗೊತ್ತಾಗುತ್ತದೆ. ಅವನು ನನ್ನ ತಮ್ಮ. ಮೆಲ್ಬೌರ್ನ್ ನಲ್ಲಿ ನನ್ನ ಮಗಳು, ಅಳಿಯ ೫ ವರ್ಷ ಇದ್ದರು. ಅಲ್ಲಿ ನಮಗೆ ಕೆಲವರು ಗೊತ್ತಿದ್ದಾರೆ. ಈಗ ಅಲ್ಲಿ ನಮ್ಮ ಅಳಿಯನ ತಮ್ಮ ಮತ್ತು ಅವರ ಹೆಂಡತಿ ಇದ್ದಾರೆ.

    Like

  5. Archana…hi..I am Chethana Gopal. I am from Mangalore presently put up in Bangalore. You are doing a good job. Your picture presentation of recipes are very useful and am sure appreciated by readers. Keep up the good work.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s